Sunday, October 31, 2010

Wahai belogku sayang


Wahai belog ku sayang,

Maafkan aku kerana mengabaikanmu buat seketika. Telah begitu lama ku berkurung di dalam gua untuk bertapa.

Sepanjang aku bertapa, ku layankan juga FB dan membaca belog-belog orang lain yang tidak sebegitu panjang tulisannya. Ku tidak sempat meng update apa-apa untukmu. Bukannya apa, lu tidak mahulah mengupdate setakat melepaskan batuk di tangga. Nanti bagaimana pulalah bahasa yang aku gunakan. Kau tahulah tuanmu ini kan? Memang sangat-sangat lemah dalam menulis samada dalam BM mahupun BI. Jadi untuk tidak membuatkan orang pening membaca tulisan tuanmu yang merapu-rapu meraban, baiklah dia senyap buat seketika kan? Lagipun, tuanmu lebih senang menggunakan desktop apabila mengupdate mu (guna komputer opis la tuh!) berbanding menggunakan laptop atau seperti sekarang yang menggunakan iphone ini. Sangat susah ok! Tulisan pun berterabur di sana sini. Mahu gunakan fungsi align pun tidak tahu bagaimana. Apakan lagi mahu menukarkan saiz tulisan, warna tulisan, meletakkan watermark di gambar-gambar, ah! Sangat leceh ok!

Kau tahu tidak wahai belog, tuanmu ini besok ada peperiksaan PTK. Peperiksaan ini penting buat tuanmu. Kalau lah kau ini bernyawa, bolehlah ku mintak kau mendoakan aku kan... Tapi, memandangkan kau ini hanya fungsi ICT yang tidak bernyawa dan tidak punya perasaan, kau jadi pendengar setiaku pun jadi lah. Insya Allah hari rabu ni tuanmu habis peperiksaan. Gabra jugak rasanya... Huhuhuhu... Tapi, kena jugaj teruskan sebab sudah mendaftar. Bak kata ada satu game show tu 'bolos saja dinding itu!'

Oklah wahai belog ku sayang. Tadi aku membebel-bebel ni setakat memenuhkan masa untuk merehatkan otakkan ku buat sekejapan. Lagipun, kau pun tahu kan wahai belog ku sayang, aku mana boleh hidup tanpa menjengukmu setiap hari, cuma update saja yang tidak ku buat. Jenguk tetap jenguk. Harap kau faham ya belogku sayang.

Sehingga di sini saja. Kalau tidak ada update dalam masa terdekat, kau tunggu hari khamis ok! Jumpa lagi!

P/s: korang pembaca tersayang, doakan si aweng si mama glam ni ya! Nervous arrr korang!

6 orang pot pet on "Wahai belogku sayang"

MuzamiL on October 31, 2010 at 7:39 PM said...

selamat berjaya! lulus jgn lupa belanja makan kat restoran buluh!

iswatie "colours of life" on October 31, 2010 at 10:53 PM said...

Good Luck Aweng!

inah yg jeliter... said...

gud luck aweng...
go...go..aweng...
doaku mengiringi perjuanganmu...:)
berusahalah kawanku...

mama glam on November 1, 2010 at 8:24 PM said...

Abang: sure! On me bebeh!

K watie: tq!

Inah: tq dear! Terharu...

eMMe on November 3, 2010 at 4:50 PM said...

Salam Mama Glam, gud luck for ur PTK,
kalo 'bolos saja dinding itu' ade usaha pasti LULUS...

mama glam on November 4, 2010 at 11:41 AM said...

eMMe: tq dear. harap2 mcm tu lah.. Aminnnn....

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery