Friday, October 15, 2010

Honda Wald


Baru-baru ini, sia dengan hubby ada pigi berjalan-jalan ke Jusco AU2. Dalam berjalan-jalan mencari kedai makan, hubby ternampak ada show unit kereta. Memandangkan masa tu pun masih awal lagi, hubby gatal-gatal kaki mendekatkan diri ke kereta pameran tu.

Di situ dipamerkan 2 bijik kereta, satu kereta Toyota Wald, dan satu lagi kereta Honda Wald.

Setelah puas membelek, sia dengan hubby berlalu pergi, dan seperti biasa akan membawa bersama pamplet harga kereta yang dipamerkan tadi...

Sambil makan-makan, hubby memandang sia dan bersuara "Kalau nak tukar kereta, ayah ok dengan kereta tu" Haish laki aku ni. Terus terang sia cakap, masa tengok kereta tu, sia pun macam berminat jugak. Yang paling buat sia tertarik adalah keunikan 3 tempat duduk di bahagian hadapan kereta tersebut. Rekabentuk tersebut secara automatik membuatkan kereta tersebut menjadi 6 seater car. Special gitu! Tengoklah gambar-gambar di bawah ni:











Gambar semua ihsan En. google ya

Cantik kan?

Tadi sia search di internet pasal kereta ni. Tapi, tidak banyak maklumat yang boleh diperolehi. Ni jak yang paling banyak maklumat. Tapi ini hanya cerita yang baik-baik dan specs sahaja. Haih! Hati ni macam sudah tertambat, tapi........ Hmmmm... kira-kira patut dibuat dulu ni.. Lepas tu, macam ada juga ruang perbincangan yang condemn kereta ni.... Hmmmmm.... Terus terfikir "Ok kah kereta ni ya?" Takut jugak kan pelaburan tidak menjadi... Woi! Jangan main-main... Bukan murah-murah tahu! Kalau sia dengan hubby ni orang kaya, tidak apalah buang duit begitu sahaja.... Ini... Setakat engineer cabukkk.... ceh!

Kamurang ada pernah dengar tidak pasal kereta ni? Kongsi lah kalau ada ya... Manalah tahu sia dengan hubby betul-betul tukar kereta ni... Hhehehehhehe....


9 orang pot pet on "Honda Wald"

Anatel Ameen on October 16, 2010 at 11:09 AM said...

Mak Ita dulu teringin nak beli kereta ni sebab anak dia Zuhairah tak nak duduk sorang2 kat seat belakang. Tapi sekarang dah tak jadi la sbb nanti berebut pulak sape nak duduk di tengah tu. hehehe

mama glam on October 18, 2010 at 7:51 AM said...

Oh ye ke? Mak ita ada komen apa2 x pasal keta ni? Ok ke, x ok ke?

Psttt... Is She expecting?

Anatel Ameen on October 18, 2010 at 1:59 PM said...

last weekend Mak Ita ikut hubby dia outstation so tak jumpa. Nanti jumpa mak ana tanyakan.

haiyooo ketinggalan keretapi minah nih... Mak Ita insyaAllah pertengahan Disember ni deliver her second baby.

mama glam on October 18, 2010 at 3:30 PM said...

Lorr ye ke? Mmg ketinggalan!

ninieZUERYANNIE on October 27, 2010 at 10:09 AM said...

woahooooo.. cane buleh terlepas entry ni ek? wow!! beli la.. beli laa... hakhak!

mama glam on October 27, 2010 at 11:29 AM said...

Sdh decide xmo beli lagi lah ninie... I tgh berusaha keras nk kumpul duit beli kitchen cabinet.... Huhuhu.... Lps da ada kitchen, i akn psg cita2 balik... Hehehe

Khushai on February 7, 2012 at 4:52 AM said...

best kreta ni honda wald, hrga bwh 200k jgk la,actually limited car in Malaysia

mama glam on February 21, 2012 at 3:02 PM said...

Khushai: Xde jodoh kot dgn kereta ni.. dah beli keta lain.. huhuhu

ellysa emran on November 11, 2013 at 1:45 PM said...

salam kenalan...
kete idaman saya tue sbb limited edition je kat Msia nie n biasanya digunakan olh org ppuan kat Jepun sbb ada byk compartment utk letak kasut n bagai..bonet pun besar... :)

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery