Tuesday, August 24, 2010

Majlis Buka Puasa



Ini cerita basi… Tapi, baru mahu di update…

Minggu lepas, Hari Sabtu, sia dengan hubby dan si cilik manis telah mengajak keluarga sebelah sia untuk datang berbuka puasa di teratak cilik kami….

Alhamdulillah, Ayah Bari & mami Shima & anak2, cik Noi, kak Liza dengan adik lelaki sia, si Ahmad Khanjopang datang memeriahkan lagi majlis berbuka kami…

Menu berbuka? Ni hah...
Ayam Goreng Berempah

Sayur Campur

Tomyam Seafood

Sambal Tomato (ni macam sambal belacan/sambal tempoyak la)

Puding caramel (rupa tidak cantik kan? Tapi, rasa MELETOP wa cakap lu! masuk bakul angkat sendiri!) hahhahahaha! Ini resepi ibu mertuaku ya.

Ada lagi menu sate, tapi lupa ambil gambar…

Sangat ringkas kan? Ya! keluarga sia memang makan ringkas2. Tidak perlu banyak2 lauk. Ringkas dan sangat nikmat ok!

Sia masak tau semua2 ni (kecuali sate ya. Yang itu order saja di Sate Kajang Taman Melati. Senang!) .. hehehhehe.. tidak percaya? Ya terpulang… Janji si mama glam rock! Semua licin ok! Alhamdulillah…

p/s: MInggu ini giliran sebelah mertua sia pulak… Sia memang tidak ada idea mau masak apa ya… Ditambah pulak ibu mertuaku telah bilang siap2, Misah masak nasi je, nanti mama masak apa2 yang patut. Lagipun, diorang mesti akan bawak macam2 lauk tu… Adeilah.. Serba salah sia ok… Sudahlah panggil orang datang makan, lepas tu, masak nasi jak… Tapi, sia takut jugak kalau masak jugak, tidak lakulah pulak… Almaklumlah, sia ni kan tekak orang Sabah yang plain melen… Keluarga Mertua sia tekak orang semenanjung yang sedap2…. Takut jadi membazir kan amalan syaiton! PAda hemat anda semua la kan? Patut sia masak apa2 lauk ka tidak? Sia ingat mau masak dessert Apple crumble resepi k.watie. Tapi, sia tidak ada oven la pulak…. Hadei lah… Alasan! Kah, sia patut masak pudding caramel macam minggu lepas jugak. BArulah bunyi macam adil kan? Apa macam?


10 orang pot pet on "Majlis Buka Puasa"

MuzamiL on August 24, 2010 at 3:57 PM said...

sodapnya.... ayah cadangkan masak caramel MOLOTOP KOKTEL

mama glam on August 24, 2010 at 4:02 PM said...

erk? konpius jap... ape tuh? mama pernah masak ke benda alah tu? ke ayah yang suka suki bagi nama kat dessert yang mama pernah masak? ayah ni bukann boleh pecaye ni ~muka konpius~

MuzamiL on August 24, 2010 at 4:22 PM said...

heheh... caramel laa

mama glam on August 24, 2010 at 4:27 PM said...

adeilah laki aku nan sorang ni.... i taulah tu faveret dessert u.... boleh consider... tapi, apa kata kita beli oven supaya mama boleh buat apple crumble ~wink! wink!~

dd dudu on August 24, 2010 at 4:56 PM said...

*dd pengsan tengok gamba2 makanan yg menngiurkan ni

Ms_EIDA on August 25, 2010 at 8:06 AM said...

suke giler caramel ok !
nk resepi !!!

mama glam on August 25, 2010 at 8:40 AM said...

dd dudu: harus! memang sedap ok! (masuk bakul angkat sendiri)

Ms Eida: sedap tau Ms Eida... Nanti i buat entry khas utk u punya resepi ni ya. senang gilos!

iswatie "colours of life" on August 25, 2010 at 11:15 AM said...

apple crumble tuh mmg senang sgt nak buat...but kena bakaq la....


cream caramel pun ok.....atas dia tuh tabur ngan fruit cocktail

Iena on August 25, 2010 at 3:03 PM said...

akakkkkkkkkkk... kite nk wak gak puding caramel tu... tp achik x suka puding segala ni... dia tau mkn nasik jerk!

*susah x kak nak puding caramel tu? bg r resipi...

mama glam on August 26, 2010 at 8:30 AM said...

k watie: memang teringin nak buat arrrr! xpe xpe, lepas raya ar nak beli oven...

Iena: dah bagi dah ok. senang giler ok. main campak2 jer.. Iena cuba dulu yg ni. akak confirm ar si achik suke... hihihii....

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery