Thursday, December 9, 2010

Tahun depan puasa di mana?


Malas betul si mama glam ni meng update blognya... Jangan cakap banyaklah bagi alasan wahai si mama glam. Mengaku saja Kau malas... Iyalah.. iYalah.... mengakulah ni...

Hari Selasa cuti kan? Kami anak-beranak tidaklah ke mana-mana. Cuma lepak di rumah mertua sia dengan jalan-jalan pergi tengok perabot di Kedai Gemok. Survey harga dulu... Ah! Kau ni mama glam. KC pun tidak siap lagi, sudah sibuk pigi survey perabot baru pulak... Ala.... survey jak pun... Bukan perlu keluar duit kan? Sekurang-kurangnya, bila cukup bajet, boleh pergi ke kedai si Gemok dan rembat terus. Tidak perlulah masa tu baru sibuk meng survey... Karang jadi macam kes pasang lampu dulu... Ah! Yang itu malas mau bukak cerita lah!

Hujung minggu pulak (Eh! Apa hal kau ni bercerita mengundur ke belakang ni?), kami jalan ke IKEA lagi... Ala... Pun bukan jalan-jalan beli barang pun. Betul-betul jalan-jalan jak. Saja buat kali terakhir jalan-jalan tengok idea KC diorang sebelum buat keputusan design KC kami. haiyoooo! Selagi, tidak buat keputusan, selagi tulah kaki ni sibuk melangkah survey KC... Pening en. Suami melayan karenah isterinya... Nasiblah...


Antara gambar2 KC yang sempat di snap. So heart pada 2 gambar yang pertama ~pengsannn~






Hujung minggu jugak, kami ke Jusco AU2, makan tengahari... Lepas makan, ternampak Pokok Krismas di tengah-tengah Jusco tu. Ingatkan si minah AImee tu akan rasa seronok dengan pokok yang bukan main cantik itu, sekalinya.... Dia punyalah takuttttt! Pelik pulak rasanya.... Ah! Tapi, mamanya peduli apa! Disuruh jugak ayahnya snap gambar walaupun si minah tu meronta-ronta... Hahhahahaha... Nasiblah engkau wahai anakku.... Janji mama dapat pose, sudah! Huar huar huar! (Syok sendiri punya mama!)


hari Ahad pulak, kami jumpa designer KC. Bincang-bincang keperluan kami... Sudah dapat quatation... Ni sedang fikir-fikir mau mintak nego sampai harga berapa... Haih! Penin lagi....


P/s: 2 hari ni ada sale gila-gila tiket Airasia ke banyak tempat-tempat menarik. Pergilah cuba kamurang! Tapi, jangan lupa sambil-sambil survey, tengok kalendar sekali. Jangan jadi macam kami, lepas confirm beli tiket bagai, baru perasan tarikh tu bulan puasa. Danggggg! Berpuasa di rantauan la gamaknya kami anak beranak tahun depan.. Ke mana? Rahsia... Tapi, bagi hint la, tempat yang biasa dikunjungi orang ramai jak pun....


4 orang pot pet on "Tahun depan puasa di mana?"

Ms_EIDA on December 9, 2010 at 11:39 AM said...

bln poose bln 8 kan ???

mama glam on December 9, 2010 at 12:24 PM said...

ha ah.. awal bulan...

ninieZUERYANNIE on December 13, 2010 at 4:58 PM said...

adeh adehh.. bile masa lagi nak merasa puasa di negara org kan?

mama glam on December 13, 2010 at 5:32 PM said...

keh keh keh... xle imagine jalan-jalan di bulan puasa.. entah kan larat entahkan tidak... terpikir2 en. other half tu.. Jangan g cuti, dia dok terbongkang kat bilik aje sudah!

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery