Monday, December 20, 2010

Betulkah?


Pada yang perasan, perasanlah pada ticker baru di sebelah kanan page ni.. Pada yang tidak, marilah si mama glam berterus terang... Tidak perlulah berteka teki bagai kan? Ai ni bukanlah Siti Nurhalija yang perlu dirahsiakan itu dan ini.. Ai ni setakat si mama glam yang perasan glam.. huar huar huar.. Sedar pun kau diri kau yang tidaklah se glam mana itu! Huahuahauhaua....

Hari ini genaplah sudah usia kandungan sia 6 minggu... Huhuhuhu.. Itu bermakna, si minah kumari insya Allah akan bergelar kakak... Tidak boleh lagi dipanggil Baby... Ya! Si minah seorang tu sangat suka bila dipanggil baby tau! Alah.. macam mamanya.. suka dipanggil glam.. hahahhahahaha....

Dengan terbongkarnya berita kehamilan si mama glam, ini juga bermakna bahawa, trip di bulan puasa tahun hadapan akan dilencongkan ke Taman Melati sahaja.... Daripada 5 hari 4 malam, dipanjangkan ke 90 hari 90 malam.... Tapi, hanya untuk si mama glam, Aimee dan adiknya sajalah.. Si ayahnya hanya akan dapat 7 hari 7 malam sahaja... Huahauhuahuahua.. Haruuuu.... Nasiblah.... Sedekah sajalah duit tu ke Airasia.... Plan untuk tahun lagi satulah... Itupun, kalau tiada kes tiba-tiba sebegini... Kui kui kui....

Apa-apa pun, kami laki bini bersyukur dengan segala rahmat-Nya... DIA lebih tahu apa yang terbaik untuk kami sekeluarga.. Mungkin sebelum ini kami laki bini pening memikirkan macam mana mahu memberhentikan si minah kumari menyusu badan. Dengan pemberian-Nya ini, insya Allah Aimee dan adiknya beza 2 tahun sebulan, bermakna, lahir saja adiknya, makanya si minah Aimee pun mahu tidak mahu, kenalah berhenti menyusu... Bagi can pada adiknya pulaklah.... Pada si mamanya pulak, kau jangan harap mahu merehatkan kilang susumu itu! Kau memang telah dipilih untuk menjadi kilang susu kepada anak-anakmu... Jangan mahu bermalas-malasn mengusung beg seberat 4kg itu! Banyak pahala tu! Banyak hikmah di sebaliknya tu. Di samping usaha untuk menguruskan badan menggunakan PB tu, cara itulah yang akan mempercepatkan penurunan berat badanmu kelak. Jadi, jangan merungut! Redha dengan ketentuannya..... Bersabarlah dengan semua dugaan sepanjang kehamilanmu kali ini.... Jangan risau.. DIA akan sentiasa ada mendengar semua rintihan hatimu... Dia lebih tahu apa yang terbaik untukmu... Mungkin juga semua dugaan itu diberikan kepadamu supaya penyakit-penyakit tipikal ibu-ibu mengandung tidak hinggap kepadamu... Jadi, percayalah kepada-NYA. Hanya DIA yang tahu! Bersyukurlah dengan dugaan-dugaan yang harus kau tempuhi. Sekali lagi, jangan merungut! Gembiralah! Haittttt! Yatta yatta!

Oklah kamurang, doakan sia kuat untuk menempuh kehamilan kali ini ya! Sia sayang kamu-kamu semua! Muahhhh!


8 orang pot pet on "Betulkah?"

mast@work on December 20, 2010 at 6:26 PM said...

yyeeeeehhaawww.. congrats aweng n family.. pasni bergelumang lagi la dgn pantang2 semua.. ahahaha..

aweng, pasni ko akan jadi gemok balik.. aku dah tak jeles dgn ko daaaaahhhhhh... ahahaahahah

mast@work on December 20, 2010 at 6:27 PM said...

lupa nak cakap.. nnt ko p klinik ibu ngandung check-up sure kena ceramah free dari misi klinik sbb belum 2 thn minah kumari tu ko dah pregnan.. ahahahahha.. selamaaaatttt

mama glam on December 20, 2010 at 9:51 PM said...

Mas: tq mas. Tu la... uwek2 dgn pantang yg aku paling x larat. Adoiiiiii! Gemuk tu lg 1... Tapi, pb kan adaaaaa.... Hahahahaha.... Entah kali ni boleh kurus balik ke x jerrr...

Ceramah tu lg 1 kisah... Nasibbbb.... Ku senyumkan aje lahhhh... Huahuahuahua...

Fynnaz on December 20, 2010 at 10:53 PM said...

Tahniahhh! Cantik sgt dah tu gap dia. Kita pun bukan makin muda. Nanti pregnant lepas 30an lagi letih. Kak Fin doakan semua selamat insyaAllah.

ninieZUERYANNIE on December 21, 2010 at 8:37 AM said...

yeahhhh.. whose turn next ek? so, u x kan jumpa ayien selama 6 bulan kalo ayien pon amik percutian manja-manja lumur pilis bagai selama 3 bulan jugak..

seronoknye, ramai sungguh rakan seperjuangan..

mama glam on December 21, 2010 at 9:32 AM said...

K fynn: tq! Rezeki kan? Alhamdulillah...

Ninie: Kita tunggu sape punya turn pulak... Ekin? K lynn? k elin? Aniza? Huhuhuhu... Tuh lah, x sabar nak coti2 selama 3 bulan.... Ade pulak yang tu yg di x sabarnye yek? Tapi, bila tiba2 ingat uwek2 dgn masa pantang, haish!

iswatie "colours of life" on December 24, 2010 at 11:22 PM said...

congrats....harus mengidam kc yg antik nih

mama glam on December 30, 2010 at 1:03 PM said...

k watie: tq... huhuhuhu... x sempat nak ngidam, kepala penin dulu.. adehlah..

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery