Friday, December 17, 2010

Lunch yang Hancusss!


Setelah sekian lama tidak makan tengahari bersama puan Ainul Spa Q, tiba-tiba tadi lepas discussion di floor yang sama dengan pejabatnya, sia singgah di biliknya. Borak punya borak sampailah ke waktu makan tengahari. Mula-mula ingat mahu delivery Prosperity burger Mc D saja. Sekalinya call, diorang tidak boleh buat penghantaran pula. Siap suruh tunggu lagi sejam baru diorang akan call balik. Gila ka apa? Sempat perot buat lagu keroncong wei!

Bincang punya bincang, akhirnya semua pakat ke The Mall, sia, Ainul, Wani dan Dayah...

Makanya, berhuha la kami ke The Mall. Singgah Mc D, punya ramai umat! Cancelled! Terus tuju ke Pizza Hut. Selamat line clear.

Pada yang kenal sia, mesti tau, setiap kali sia lunch di Pizza hut, selalunya mesti sia akan pilih makan Creamy Carbonara yang memang sangat sedap dimakan percik-percik dengan Tabasco.

pics googled


Tapi, tiba-tiba terasa macam mahu mencuba yang lain pulak. Jadinya, sia dengan Ainul kebetulan pilih Aromatic Thai Pasta. Kalau ikut gambar dari menu (seperti di bawah ni), nampak macam sedap.

pics googled


Disulami pula dengan Assam Boi Fizz (gambar di bawah No. 03)

pics googled


Sekali makan..... hmmm..... pasta absolutely not my taste at all. Beberapa kali jugaklah menyuap sambil dalam hati pujuk diri sendiri untuk menerima rasanya. Tapi, hancussss... Memang tidak boleh blah. Akhirnya sia akur dengan tekak sendiri. Tidak mahu membazir, sia minta pasta itu dibungkus saja... Dapat seketul kepak ayam free balance dari 2 ketul ayam yang wani pesan....


Air pulak, pun bukan kegemaran. Pulak tu air tu rasanya air berkarbonat... Hmmmm... Baru cakap dengan En. Hubby malam tadi konon mahu kurangkan minum air berkarbonat.. Haish! Terminum jugak. Terpaksalah habiskan jugak. Takkanlah mahu pesan air yang lain pulak... Membazirrrrr....

Sekejap tadi punyalah tidak berputus asa, cuba jugak makan pasta tu, erk! Memang cannot go! Hmmmm.... Moral of the story, lain kali jangan pandai-pandai pesan makanan yang tidak biasa dimakan. Sangat tidak berbaloi!


Note: Kamurang mahu tau? Tadi sia google lah kunun mahu cari gambar pasta Aromatic Thai tu, hampeh! Langsung tiada! Gambar yang ada yang cenonet tu pun ambil dari website Pizza hut sendiri dan terpaksa di crop kan. Nampak sangatlah pizza tu memang bukan favourite pasta kan? Should google tadi before decided to choose that pasta lah! Nasib.. nasib....


p/s: Abang, jom kita pekena carbonara Pizza Hut weekend ni!

2 orang pot pet on "Lunch yang Hancusss!"

Ms_EIDA on December 17, 2010 at 5:20 PM said...

Hahaha !!
Tp dyh kenyang smpai skrg .. ~

mama glam on December 20, 2010 at 5:32 PM said...

Dayah: I dont like that pasta! Wont repeat that order anymore! Uwaaaa!

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery