Friday, December 10, 2010

Projek Manik



Sudah lama diperam projek-projek manik hasil kerja tangan sendiri. Walaupun tidaklah se gah mana kalau mahu dibandingkan dengan pro-pro dalam jahitan manik ni, bolehlah.. Untuk dipakai sendiri mahupun ahli keluarga yang lain, dan tidak dilupakan juga pelanggan-pelanggan bisnes kecil-kecilan sia, reDuit! reDuit! Hehehhehhe...

Yang ni sia jahit guna manik panjang-panjang, jahit rapat-rapat di tepi kebaya pendek cotton lace.


Kasi close up sikit...


Ni pulak jahit guna diamond beads bermacam warna di cuff baju kurung moden, diselitkan juga plastic beads bentuk nasi di celah-celahnya untuk tidak melihatkan terlalu kosong..


Gambar close up


Ni pun jahit di cuff baju kurung moden. Tapi, bezanya, yang ni sia guna manik-manik kecil dijahit berterabur..


Close up..


Yang ni pulak, sia jahit manik kecil warna putih jarak-jarak sepanjang kelopak bunga ros baju si minah cilik


Close up...


Yang ni jahit metal beads dan copper flower bentuk bujur di tudung bawal untuk dijual di blog bisnes, reDuit! reDuit!


Close up


ni pun tudung reDuit! reDuit! jugak. Tapi, dijahit guna metal beads warna silver dengan diamond beads warna hitam


Apa macam? Ada bakat tidak? ~Pangggg~


4 orang pot pet on "Projek Manik"

MuzamiL on December 10, 2010 at 11:25 AM said...

cantik... ada bakat

mama glam on December 10, 2010 at 1:08 PM said...

laki aku poyo! tu ada udang sebalik batu lah tu!

ninieZUERYANNIE on December 13, 2010 at 4:56 PM said...

cantex!! cantex!! (boleh la jahitkan manik kat baju i dgn upah 5 hengget!)

mama glam on December 13, 2010 at 5:31 PM said...

hahahhahahaha....... boleh! 5 hengget utk 1 inci! kah kah kah

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery