Tuesday, August 26, 2008

Sato hari Mood KO!


Sia memang panas hati betul la dengan staf HKL lagi hari ini..

Diorang ni memang KURANG AJAR dan NDAK EFISIEN LANGUSNG! LEMBAP MAU MAMPUS!

Minggu lepas, sia ada bawak bapak sia pigi kecemasan lagi sebab doc di klinik keramat suruh refer… Nama kecemasan, tapi, tunggu jangan cakap la kan… 5 jam! Tapi, nasib baik berbaloi lah sebab doc pun ok… ada buat CT scan….. dapat jumpa doc pakar lagi… pun ok jugak… dapat appointment di klinik neurosurgery diorang seminggu lepas tu..

Hari ini, sia dengan mamak dengan bapak sia pigi appointment tu.. Tulis 8.30pg.. so, kami sampai la before 8pg… Dapat no. 13, so ingat ada 12 orang la di depan kami… rupanya ndak… dia sudah tetapkan nombor ikut siapa datang buat appointment dulu… So, kalau orang yang buat appointment bil. Ke-3 sampai lambat, dia akan potong Q orang yang sampai awal ni… Sudahlah start panggil jam 9.30pagi…

sekali turn bapak sia sampai dekat jam 11 pagi macam tu.…masuk-masuk jak jumpa nurse tu, semua kelam kabut cakap filem CT Scan bapak sia ndak da.. Ah sudah! Dalam hati sia… lepas check darah tinggi semua, diorang suruh tunggu luar balik… cakap sedang carik filem di rekod… jam 11.45 pagi tiba-tiba datang dengan kertas warna putih cakap kenak buat CT Scan balik…
Eeeeeeeeeeeeee geramnya sia time tuh.. pUnyalah lama aku tunggu, sekarang baru mau suruh kami pigi buat CT Scan tuh balik… tunggu utk CT Scan lagi satu hal…

dapat filem tu, terus jumpa bawak balik pigi nurse-nurse gampang tu…tunggu lagi… lepas jumpa doc, sia pun cakaplah ndak kepuasan hati sia pada nurse-nurse ni..

Sia: Patutnya, korang kena make sure yang filem tu dah ada sebelum patient sampai… bukan dah panggil patient, baru nak tahu filem patient x ada dalam tu

Nurse: Kitorang dah carik, tapi x jumpe..

Sia: tahulah dah carik, tapi kalau iya pun, patut sebelum patient sampai, dah carik filem tu n inform patient pagi-pagi… kitorang tunggu daripada sebelum pukul 8 pagi tau… dah dekat 5 jam nih… dah tengahari baru cakap, kan ke membazir masa namanya tu…

tiba-tiba.. ketua nurse dia tu berteriak

ketua nurse: kami dah cari filem tu, tapi tak jumpa! Nak buat macam mana.. ayah awak ni kes baru… tahu?!

Sia: memangla awak dah carik, tapi, masalahnye, awak carik time patient dah tercongok depan pintu doc… memanglah kalut…

Ketua Nurse: kitorang dah carik daripada pagi tadi lah!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…. Aku memang panas hati betul lah dengan nurse-nurse nih! Sudahlah buat salah, bukan mau mengaku… macam aku bodoh jak ndak tau yang diorang tu baru start carik time bapakku sudah tercongok depan pintu doc tadi tu.. aku nampak nurse tu kelam kabut call doc yang jumpa kami di kecemasan minggu lepas tu.. aku ada depan pintu time dia call tuh… kalau memang dasar nurse ndak guna! Ndak guna jugak!

Ya Allah! Sabar jaklah aku… satu hari mood sia swing hari nii.. sampai sekarang ni lah jugak….

Sabar… sabar…..

Ndka apa kamu orang… hari ini hari kamu orang… besok lusa, kamu orang ndak tahu lagi… Allah tu Maha Adil! Ingat! Dunia ni macam roda….

Hampagas betul!

3 orang pot pet on "Sato hari Mood KO!"

mast on August 26, 2008 at 6:18 PM said...

sabar weng.. lately ko banyak sangat marah orang ni.. sabar banyak2.. sabar tu kan ada hikmahnya.. memang depa lembap.. itu aku x salahkan ko marah.. tapi banyak2 istighfar.. depa x letak diri depa kat tempat kita.. dan kita pun x letak diri kita kat tempat depa.. Allah lebih tahu.. ko kena banyak sabar nak jaga orang tua memang susah.. ini mungkin cara Allah nak uji ko..

jikazie on August 27, 2008 at 6:57 PM said...

sbar ye kak...

lenkali dtg sane, akak ajar die cukop2...dorg nih tak paham ke org tgh susah hati..

ade ke lyn org camtuh.

=)

amisah said...

mas: thanks atas nasihat ko... aku memang cepat panas hati lately... x tahu nape... mudah2an ada hikmah di sebalik semua dugaan yang Allah turunkan... at least, bertambah matang berhadapan dengan ujian2 yang diturunkan... Aminnn….

Nozie: Tuh ah… Cobaan….

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery