Thursday, January 27, 2011

Kurang & Sedapppp!


Setelah lama bertapa malas mahu mengupdate blog (serius tidak tahu mana itu mood menghilang). Mahu dikatakan sibuk, tidaklah jugak.. Buat-buat busy jak pun.. Tapi, mood untuk menulis tu, haiiiii… ke lautt...

Oklah, entry hari ini saja mahu kongsi dengan kamurang antara makanan-makanan yang telah kami makan di merata-rata tempat (tidak ingat bila.. Yang penting, ianya adalah sepanjang tempoh sia mengandung anak yang kedua nil ah… barulah jugak tu kan? hehehhhe)

Lebih baik kalau sia kongsi makanan yang kurengggg dulu kan?

Nama restoran: Big Brother Restaurant & Grill @ Kota Damansara, Petaling Jaya, Selangor

Alamat: No. 3G, 3-1, Jalan 5/20, Pusat Perdagangan Kota Damasara, PJU5, 47810, Selangor


OK, apa yang kami order?

Hah! Lengkap dengan harga semua. Ada alamat dengan no. telefon lagi. Senang kan!

Sia bagi la 3 gambar makanan yang kami pesan…

Sausage Mashed Poatato untuk budak kecik si Aimee...

Ham carbonara Spagehti untuk si mama..

Avalanche, sebagai pencuci mulut..


KOmen ikhlas daripada sia, rasa makanan memang kurenggggg… Harga tu memang tidak boleh komen lebih-lebih la kan sebab masih murah kalau mau dibandingkan dengan restoran-restoran barat yang mahal-mahal tu. Tapi, rasa tidak berbaloi sebab rasa makanan tu sangat-sangat tidak mencapai standard minima yang sia harapkan. Sia pun tidak paham kenapa Serina dalam rancangan JJCM tu cakap makanannya sedap. Serius tidak seperti yang diwar-warkan.

Tidak tahu mahu komen lebih-lebih, yang penting, sia memang pasti tidak akan kembali. Mungkin ada pelanggannya yang ok dengan rasa makanan tu, tapi bukan sia dengan En. Suami, sebab kami pernah pergi restoran yang harga lebih murah dan rasa memang umppphhh! Sorry kalau pemilik restoran ni ada terbaca, ini serius komen ikhlas sia sebagai seorang pelanggan. Jadi, kalau agak-agak anda telah meningkatkan mutu makanan anda, boleh hubungi sia balik, sia tidak teragak-agak untuk mencuba kembali, sebab setahu sia, restoran ni milik orang Melayu, jadi apa salahnya kalau kita cuba menaikkan nama orang Melayu kan?



Yang di bawah ni pulak, adalah restoran makanan barat yang sia cakap lebih sedap berbanding restoran di atas.

Nama restoran: Arima Classic Western Food.

Lokasi: Belakang Jusco AU2, Setiawangsa. Eh! Sebenarnya, ni bukan restoran tapi, gerai-gerai makanan di belakang Jusco AU2, Setiawangsa.


Memang ianya terletak di deretan gerai sahaja.... Tapi, gerai-gerai di sini alhamdulillah, tidaklah kotor persekitarannya..

Mula-mula dulu, BFF sia si cik Suhaini yang perkenalkan tempat ni. Masa tu, sia pesan Fish & chip saja. Dengan harga tidak sampai RM15 (tidak ingat harga yang tepat, rasanya lebih kurang RM12 kot), rasanya memang memuaskan hati. Disebabkan itu, bermulalah sia pula menjadi duta tidak berbayar kepada kedai ini dan menyebarkan berita kesedapan makanannya kepada rakan-rakan dan keluarga yang teringin makan makanan barat yang halal dan murah. Dan tidak pernah tidak, setiap kali sia dengan En. Suami teringin makan lamb Chop, memang di sinilah lokasi yang akan kami tujui. Dengan harga tidak sampai RM15 (pun tidak ingat harga yang tepat), rasanya memang malatop!!! Berbaloi-baloi!

Nah! Bawah ni gambar lamb chop yang sempat sia ambil, tapi minta maaf banyak-banyak, memang tidak jelas sebab nama pun makan di gerai, pulak tu open air, lighting tarak cukup lorrrrrr…. Lain kali kalau sia pergi lagi ke restoran ni, sia akan cuba makan dalam restoran dan ambil gambar yang lebih sempurna untuk tatapan kamu-kamu semua ya. Tapi, percayalah, memang sedapppp!




5 orang pot pet on "Kurang & Sedapppp!"

Azreen on January 27, 2011 at 7:07 PM said...

abis ke aimee mkn????npe x tempek gmbr aimee tgh mkn??..hehehhe...nk gmbr aimee byk..byk...bole x?

mama glam on January 27, 2011 at 9:46 PM said...

Hehehhe... Aimee x mkn byk sgt pun... X suke la tu... Gambar aimee... Sok k misah tempek sekeping, sok lusanya k misah tempek lagi ok!

Anatel Ameen on January 30, 2011 at 12:58 AM said...

ada satu kedai grill yg sedap... kat medan selera bangsar yg berhadapan dengan masjid bangsar... Station 21. Kat Ayeem Burger Sg. Buloh ni pun sedap juga chicken chop dan blackpepper steak. Among our favorite jugak la.

mama glam on February 14, 2011 at 3:30 PM said...

Mak ana: Berbaloi2 kan makan tempat murah dan sedap ni? Value for our money yang seciput ni!

Ida said...

br² ni pg bebuka puasa kt sana..konon nak rasa kehebatan food dia seperti yg dia war²kan dlm JJCM...tpkan mmg x sgka service cam hampeh..!!!!kami dtg dlm pkl 5.30 booked tmpt 4 beranak sj..masa tu meja yg 4 org tgl 1 hnya tepi kaunter & meja 8 org sj yg tggl..tp supervisor duty kt x bole duk yg meja 4 org tu sbb nnti waiters bwk air pns ke takut trkena trkena bdk kcik...so fine kitaorg mntk meja yg 8 org tu..so dia jrkkan meja tu jd 4 org la..lps byr food yg di order kami keluar dulu pg care4 brhampiran jap..around pkl 7 kami smpi blk...tup2 meja yg di reserved utk kami dah di beri pd indian seramai 8 org yg sdg menikmati makanan smpi x angkt paler lgsg..yg bengangnya supervisor td srh kami pndh duk meja lain..u know dia bg kami meja yg mula2 dia kt x bole duduk tu blk,yg btl2 tepi kaunter laluan keluar msk waiters agkt food..ape lg hubby naik hangin la..dah la mase tu nak hampir jam nak bkk pose..dgn ank yg kck umo 6 thn pose jgk..letih dah tggu bpk dia fight nak tmpt yg kita booking tuh..pas tu dtg la dia punya boss ..boss dia pon cam celaka ada plk baking staff dia kt staff dia pon puasa gak..kitakn org islam..u x bole marah2 dia cam ni..septutnya u duduk aje lah tmpt yg gnti tuh..hello!!!customer always right maaaa...hubby mntk pyment blk..ada lak nak half pay..ktnya menu dah buat..itu lu org punya psl la...sape srh suka2 wat kitaorg mcm ni..suka2 tkr meja..bknnya kitaorg x byr..almaklumlah kami ni org biasa bkn cam dato' or tan sri or selebriti pemes..kl VIP sggp u'olls buat mcm ni..slp2 kena tutup kedai trs gamaknya...mcm restoran lain i pi cthnya mcm rasamas alamanda kl waktu hmpr nak brbuka dorg priority pd org islam..org bkn islam x bnrkan msk waktu time hmpr nak buka pose...ini asal bole harung aje..nak untg nyer psl..x pkr sensitiviti org islam...!!nama jer owner melayu...lps tu trs belah x rasa setitik air pon kt ctu..lbh rela x mkn kt ctu drpd skt hati..sori la i x mo pi dah w.pon org kt sedap cem mana pon..mmg serikkkkkkkk duhhhh..

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery