Monday, January 3, 2011

Malas meng update, layan taggs!


Rules and regulations:
Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 100 truths about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. Tagged means "I'm interested in knowing what are your 100 truths".

1. Real name: Amisah
2. Nickname (s): Aweng, Mise’, Ica, mamaglam…
3. Zodiac Sign: Cancer
4. Male or Female: Female lorrr..
5. Elementary School: SK Tg. Batu (standard 1) & SK Kem Kabota (Standard 2-6). These 2 schoold were at Tawau, Sabah.
6. High School: SMK Kinabutan (Form 1-3), SMA Kota Kinabalu (Form 4), then lari balik Tawau, masuk sekolah biasa, SMK Kuhara (Form 5), Takdak asrama, takdak prep, legaaaaaa….
7. College: UTM Skudai, Johor. Tu yang orang selalu ingat si minah Sabahan ni orang Johor. Belajar cakap semenanjung di Johor bah hari tu…
8. Hair Colour: Perang sikit, macam orang laut… Kalaulah rambutku hitam legam, kan cantik?
9. Tall or short: Medium. Tapi, tolong jangan compare dengan si penge tag ha!
10. Sweats or Jeans: Jeans of course.
11. Phone or Camera: Phone, asalkan phone tu ada camera, cukop!
12. Health freak: Tidak sama sekali
13. Orange or Apple: Erk! Dua2 pun kureng sebenarnya. Tapi, bolehlah pilih orange…
14. Do you have a crush on someone? Crush? Erk, sekarang tidak lerrrr… Dulu-dulu adalah…. Sudah kawin mesti mau duduk diam2 arrrr..
15. Eat or drink? Drink. MILO 1!
16. Piercings: Yuppp, telinga saja… Lain-lain tempat, erk! Takdak kerja!
17. Pepsi or coke: Erk! Dua-2 pun kureng.. Tapi, kalau terpaksa, Coke, vanilla ya…


HAVE YOU EVER?

18. Been on an airplane: Ado… Last skali, balik Sabah raya tahun lepas la..
19. Been in relationship: Married…
20. been in a car accident: Pernah, sekali.. Tobat, janganlah berlaku lagik!
21. Been in prison: Nehi! Nehi! Nauzubillah!


FIRST?

22. First piercing: Masa keciklah… Tidak ingat bila…
23. First best Friend: 1st bestfriend? Masa darjah 1, Su rasanya nama best friend tu. Manalah budak tu sekarang ya? Muka pun entahkan kenal entahkan tidak…
24.First award: Award? Study masa darjah 6 la kottt… Boleh kira ka?
25. First crush: Cintan cintun monyet ka, syok sendiri ka, takmo kira arrrr… So, sudah tolak semua-semua, En. Suami la…
26. First Word: Sekarang ni… bangun pagi jak “Ayah, bangun....” Setiap hari sama kecuali en. Suami bangun dulu..


LAST?

27. Last Person you talked to in person: Si Hafizah budak satu unit…
28. Last person you texted: En. Suami kot. Semalam.. Sebab apa, lupa pulak (handphone tinggal dengan En. Suami la pulak!)
29. Last person you watched a movie with: Aimee dan En. Suami. Ala, plan tengok Narnia yang tidak menjadi dalam entry ni.. Huh!
30. Last food you ate: Bubur Lambuk Kg. Baru
31. last movie you watched: Sama macam item no. 28, tapi, intro jaklah.. Cheh!
32. Last song you listened to: Aiyoyoyo… Tarak ingat… Sudah berapa hari takdak dengar lagu… Cuti hujung minggu maaa.. Pagi tadi pun En. Suami hantar, so, takdak lah lagu…
33. Last thing you bought: Rasanyalah kan, shopping di Langkawi yang sakan tu lah… Vision… Tefal, pisau lah.. sudu lah, senduk lah… Periuk lah.. Tapi kan, tu semua pun the other half yang bayar…
34. Last person you hugged: Aimee busyuk!


FAVOURITES?

35. Food: Kalau tidak mabuk sebab pregnant, suka makan, char kuey tiaw gerai sebelah haji tapah (tapi sudah tutup daaa), nasi lemak makcik temah, Nasi lemak luar pagar, lamb chop gerai makan western belakang Jusco AU2, Terang bulan si Butun, Gado-gado, Nasi kuning, murtabak jawa, sayap… Uish! Sedapnya!
36. Drink: MILO!
37. Bottoms: asalkan stretchable…
38. Flower: Hmmm.. Takdak yang spesisfik, sebab memang kurang gemarkan bunga pun. Tapi, kalau paksa jugak, ambik tulip arrr.
39. Animal: Suka tengok kucing, tapi pelihara? NO! NO! NO!
40. Colours: Putih itu bersih…
41. Movies: Last sekali tengok (tengok daripada awal sampai habis arrr) dengan Ainul hari tu Cuti-cuti Cinta, Best!
42: Subjects: Dulu-dulu, minat maths, tapi lepas masuk UTM, I hate maths!


HAVE YOU EVER?
(Put an x in the brackets if yes)

43. [x] fell in love with someone
44. [ ] celebrated halloween
45. [x] had your heart broken
46. [x] went over the minutes/texts on your cell phone
47. [ ] had someone question my sexual orientation
48. [x] got pregnant ~ I am insya Allah for 2nd baby…
49. [ ] had an abortion
50. [x] did something i regret ~ Banyak kaliiiii….
51. [x] broke a promise
52. [x] hide a secret
53. [x] pretended to be happy
54. [x] met someone who changed your life
55. [x] pretended to be sick ~ Bila rasa malas mau kirija….
56. [x] left the country
57. [x] tried something you normally wouldn't try and liked it ~ Tempoyak! Gulai tempoyak, aduhai, sedapnyaaaaa….
58. [x] cried over the silliest thing ~ Banyak kali…
59. [x] ran a mile. Rentas desa masa sekolah jak lah…
60. [ ] went to the beach with your best friend
61. [x] hated someone.
62. [ ] stayed single for two years.


RIGHT NOW

63. Eating: Baru habis, bubur lambuk.
64. Drinking: Tidak..
65. Listening: Tidak jugakkk…
66. Sitting/ Laying: Sitting
67. Plans for today: Tidur awal dengan si minah Aimee sementara ayahnya pergi bermain badminton..
68. Waiting: Cepatlah 5.30, mahu balik rumah, rehatttt!!!!!!!


YOUR FUTURE

69. Want kids?: Sedang nunggu lagi 7 bulan lebih ni…
70. want to get married?: Already married lah..
71. career: Hari tu kunun mau jadik PTD, tapi, diorang tarak panggil lagi.. Sekarang sudah putus asa.. Alangkah bestnya kalau dulu aku pilih untuk jadi seorang pensyarah macam Puan Mas, agak-agak sempat lagi tidak tukar haluan?
72. Lips or eyes: ERk! Usaha untuk dapatkan bibir dan mata yang cantik ka? Bibir, gunakanlah lip scrub dari jenama Tupperware, best! Mata: Macam mahu cuba apa tu, Ainun.. Apa la nama jenama penitis air mata tu hah?
73. shorter or taller: Sampai bila2 pun akan setinggi ini jugaklah… Atau mungkin akan jadi lebih rendah bila bongkok 3.. Huhhuhuhu
74. romantic or spontaneous?: spontaneous..
75. Hook up or relationship: Erk! Tarak paham la.. Lagipun, sudah hoop up pe?
76. Looks or personality: Takat monyet, looks, jadi laki, personality la…


HAVE YOU EVER?:

77. Lost glasses/ contacts: Tidak.
78.Killed somebody?: Woooww! Tidak!
79. Broken someone's heart: Erk! Ada ka tidak? Ada ka tidak? Tidak rasanya… Huhuhuhuhu…
80. Been in love: Yesss…
81. Cried when someone died: Adaaa….


DO YOU BELIEVE IN:

81. Yourself: Yess…
82. Miracles: Yesss….
83. Love at first sight?: Yessss…
84. Heaven: Yesss… Itu sudah pasti!
85. Santa Claus: Tidak!
86. Sex on the first date: Hish! Nope!
87. Kiss on the first date: Nope!


TRUTHFULLY

88. Is there one person you want to be right now: Aimee, tapi takmo Aimee yang bising-bising… Mahukan dia sebut “cicu ~means susu”, then, terus susu dan tidur bersama…. Ataupun, Aimee yang berusaha keras nyanyi macam-macam lagu, lucu habisss!
89. Do you know who your real friends are?: Ya..
90. Do you believe in God?: Of course, Allah s.w.t yang satu!
91. Post as 100 truths?: Dapat 91 jak pun daripada si penge ‘tag’, so 91 sajaaaaa…

Tagg 25 orang? Melampau! Ku cuba senaraikan ya...

1. Dongan
2. Niza Mama Glam
3. Mast
4. Nozie
5. Inah Jeliterrr
6. Fanor
7. Sasha (Aka) – ye kamu sya!
8. Liza Othman
9. Anis ~ at least alasan untuk ko buat post baru…
10. Ipin
11. Kak Ayu
12. Ninie
13. Dayah
14. k Aisyah.
15. Eikyn
16. K Watie
17. Nas
18. Mak Ana
19. Ainul
20. Jacq
21. Wani
22. Rina
23. Azah
24. K Elin
25. K ina


Phew! Dapat pulak tu 25 orang! Hah! Hambek korang! Kasi pening sikit jawab sampai 91 soklan. Jangan salahkan aku, salahkan Dongan, dia yang paksa aku tag korang.. hhahahahhaha! Selamat menjawab korang!

5 orang pot pet on "Malas meng update, layan taggs!"

K-Baby on January 3, 2011 at 11:23 PM said...

Salam dear Mommy,
I'm honored to invite you to join our giveaway contest in conjunction with the launch of our online baby shop. You could stand a chance to win a cute slogan tee for your beloved lil one. Do drop by our blog. Many thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

Anatel Ameen on January 3, 2011 at 11:40 PM said...

lambat sikit ye menjawab nye...

mama glam on January 7, 2011 at 2:27 PM said...

Mak Ana: Takpe, lambat asalkan selamat =)

iswatie "colours of life" on January 19, 2011 at 9:24 PM said...

malaih buat aci tak?

mama glam on January 21, 2011 at 10:51 AM said...

k watie: x aci!!!!!!!!!!!!

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery