Monday, May 18, 2009

Ketagihan Pizza Hut


Aktiviti hujung minggu? Ndak banyak pun selain shopping barang baby sikit dan shopping air MILO kotak mama baby… ehehhehe… Seriius wei! Sia kebelakangan ni memang ndak ada selera mau makan nasi. Mungkin sebab sia ndak boleh tahan bau lauk-pauk yang berminyak tu… Lama betul rasanya ndak menjamah nasi. Nasib baik ada air MILO… Jadinya, bolehlah kamu orang bayangkan berapa banyak air MILO yang sia minum dalam sehari kan? Tambah energy sebab ndak makan nasik lah… Ditambah pulak, sia langsung ndak lalu jugak minum air kosong, kecuali masa makan ubat-ubatan mengandung tuh. Tuh pun, dalam setengah gelas jaklah paling lebih pun dalam sehari.

Untuk tengahari dan malam, sia hanya terbayang-bayang European Sensation menu di Pizza Hut tuh jak. Samada French Creamy Chicken Spaghetti atau Cheezy Lava Stuff Crust Pizza. Aduyai! Yummy yang amat! Orang sekeliling yang tengok sia asyik makan menu ni pun sudah naik muak menengok mungkin. Macam ndak percaya pun ada tengok sia belum pandai-pandai bosan dengan menu-menu ni. Percayalah! Sedapppp!!! Hubby sia? Layankan jaklah daripada dia pulakk kena fikir mau kasi bininya ni makan apa kan?

Hmmm… Bapak mertua sia baru dapat khidmat cemerlang ni… Menunggu jak masa mau belanja anak-anaknya makan ni… Patutkah sia cadangkan ke Pizza Hut? :lol:

Cakap pasal makan-makan ni, teringat pulak hari Sabtu hari tu sia temankan hubby pigi makan di Nasi Lemak Antarabangsa cawangan baru di Jusco Setiawangsa. Uish! Mahal mau mampus! Nasi lemak kosong jak, RM2.95. Ayam goreng seketul, RM4.95. Milo Ais, RM3.55 (sudahlah cair gilak!). Sia pulak, mencubalah Choc Cake with Ice cream, RM… Memanglah ndak berbaloi dengan rasanya yang ndak seberapa tuh. Berapa bungkus nasi lemak ayam + paru + serunding daging Makcik Temah boleh dapat tuh! (nota: nasi lemak kegemaran keluarga sebelah mertua sia. Memang sedap dan murah!) Sorry lah kepada peminat-peminat restoran ni. Sia memang ndak puas hatilah dengan harga makanan dan kualiti makanan di restoran ni! Macam ndak ada harapan jak kami akan berkunjung lagi ke restoran ni.

[caption id="attachment_1913" align="aligncenter" width="320" caption="Nasi lemak"]Nasi lemak[/caption]

[caption id="attachment_1914" align="aligncenter" width="320" caption="Milo Ais tercair yang pernah sia minum!"]Milo Ais tercair yang pernah sia minum![/caption]

[caption id="attachment_1915" align="aligncenter" width="320" caption="Choc cake paling ndak berkualiti pernah sia makan!"]Choc cake paling ndak berkualiti pernah sia makan![/caption]

Ah! cukup-cukuplah cerita pasal ke "ndakbest" an Nasi Lemak Antarabangsa ni. cerita pasal termos pulak. ngeeee....

Ingat ndak hari tuh sia ada cakap dalam entry yang lepas termos yang baru kami beli sudah meletup? Hah! Malam tadi kami beli yang baru punya.. Siap beli 2 lagi.. Satu untuk baby, satu untuk mama baby.. Beli yang stainless steel vacuum flask. Jerak (serik) beli yang conventional type. Takut meletup lagi sekali. Puas hati! Cantik pun cantik, sleek pun sleek!

[caption id="attachment_1916" align="aligncenter" width="320" caption="Merah untuk mama baby, dark blue untuk baby. Ayah baby? Share dengan mama jaklah ya Ayah! :mrgreen:"]Merah untuk mama baby, dark blue untuk baby. Ayah baby? Share dengan mama jaklah ya Ayah! :mrgreen:[/caption]

p/s (utk Puan Nozie): Alhamdulillah akak dah khatam beli barang2 baby. Nanti ada masa akak buat satu entry khas untuk tatapan Nozie k!

18 orang pot pet on "Ketagihan Pizza Hut"

doNGan on May 18, 2009 at 11:42 PM said...

nasi lemak antarabangsa tuh mmg X BEST!! MAHAL LAK TUUUU.... bes laie nasik lemak mak member aku masak..huhu...

amisah said...

jom nasi lemak tanglin ah ngan! :lol:

JAcq on May 19, 2009 at 11:45 AM said...

i miss nasi lemak kat kantin bawah blok F

amisah said...

nasi lemak tuh dah xdek lah jacq.. semua tenderer sudah tukar...

JAcq on May 22, 2009 at 1:00 PM said...

mek, i balik bulan julai. nanti i tapao nasi lemak pergi rumah awak makan sama2 sambil main2 dgn baby awak k, =P tak sabar nak balik untuk cuti...

amisah said...

chit! julai i dalam pantang, tak boleh makan nasi lemak lah jacq... anyway, you boleh datang main2 dengan the baby :D baby mesti happy nak jumpa auntie jacq yang gorgeous seperti mamanya itu! :cool:

nozie on June 1, 2009 at 11:08 PM said...

hoh!!
baru nk tnye bile nk updet chcklist brg2 bby

sy baru nk strt shopping siket2, tp kaki dh x bpe fit cam dolu, jln lame2 udah lenguh pulak..

terus ajak balik..

huhu

joy on June 4, 2009 at 12:14 AM said...

klu mahal.. mai la nasi lemak antarabangsa kampung baru..murah pon murah... knela ngan harganye... klu ko mkn kt klcc... mane sdap mcm NLA..
helo kwn.. cube mak ko msak.. patu aku kutOk gile gaBAn.. amacam bleh x? cmtula aku rse... standardla harga ngan kdai camtu... nk murah bwt sndri..!!!

amisah said...

nozie: sabo ek nozie.. nanti akak hapdet...

joy: wei kawan! yang ko nak emo terlebih ni pehal plak? suka hati akulah aku nak puji ke kutuk... aku customer. patut ko amik iktibar lah dengan komen-komen customer ko... dah lah air milo cair nak mampus! aku tak tahulah ko ni owner ke hape... tapi, website tuh kasi improve sikit la wei! tak informatif langsung! lembap plak tuh! kalau takat nak untung jek tapi xnk terima komen, x ke mana la wei!

nozie on June 4, 2009 at 10:14 PM said...

kalu x sedap jujur aje lah kata x sedap kan??

xkan nk tipoo..

x baik ooo

mahal tp sedap kita pon x komplen kan??

=D

meL said...

sape Joy nih....? Menggelabah plak....

amisah said...

nozie: btol2! stuju 100%

abang: ntah! owner la kot... dah link tuh NLA... x kisah lah... dia emo x beri kesan pung kat kita.. duit kita.. kita punya suka la kan? :cool:

wan said...

Hi amisah,

i appreciate your feedback about NLA AU2.
We will try to improve the food quality, as well as the service too.

Please don't make your bad experience deter you from patronising it again in the future.

Frankly, we need ppl like you to be our most honest food critic for NLA AU2.

p/s: Joy has got nothing to do with NLA AU2.

Regards,
Owner of NLA AU2

amisah said...

Wan: Thanks for your clarification. Good to have owner like you who willing to improve. Wish you good luck for your business!

p/s: my hubby like the rice of the nasi lemak so much!

joy said...

okay.. i wil take action... aku bukan nak kate sdap la.. tapi bagi aku.. dan peminat NLA yang dah lame merase.. it's good rice n sambal... other than that tekak masing2.. terpulang ape nak kate.. but ape komen yg buat membina utk bisnes ni aku amek tindakan.. dari ko kutuk.. baik ko buat benda laen dari ko sebar benda2 camni... coz setiap kali orang bace halaman ko dan apabila dorg syak wasangka... maka ko kene terima beban fitnah.. yang mane belum rase.. rase lah. dan nilai lah sendiri... tetapi jika kampung baru tiada.. jadi... cafe yang kami buka adalah tidak semurah yang ko rase di kampung baru... dan dari situ orang akan tercari2 NLA kg.Baru sebenar.. apabila dah tiada... maka carilah di mane2 outlet NLA kg.Baru diserata Malaysia & Dunia... AnyTime... AnyWhere... See U There... Allah bersama orang2 yang berusaha untuk mencari rezki... remember me AnyTime... AnyWhere... inilah kate2 org akan cari beserta Logo.. AnyTime... AnyWhere... NLA Kg.Baru...

amisah said...

macam ko cakap la joy.. lain tekak lain pendapat.. ni pendapat ikhlas aku... klu memang manteppp, aku katelah manteppp... dan macam aku cakap kat wan tuh, laki aku suka kat nasik dia.. yang lain2, biase2 jek.. tuh tekak dier... tekak org lain, org lain lah komen...

joy said...

ok...anyway thanks for ur comments... n insya'allah the web site next month will be okay... n if u have anything comments from ur fren about NLA francais.. u tell me ok?...

amisah said...

ok. no prob!

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery