Wednesday, April 18, 2012

Berkelah di LONDON


Semenjak sia mula kerja di cawangan baru ni, jarang sekali sia balik on time. Jadi, boleh diakatakan, sia memang tidak banyak masa untuk anak-anak dengan suami sia waktu hari bekerja. Sangat kerap sia balik malam (sia bukan mengeluh ya, sekadar bercerita)… Jadinya, disebabkan rasa bersalah pada anak-anak dan suami, maka, selalunya, hujung minggu sia akan cuba sedaya upaya untuk luangkan masa bersama diorang.

Kebelakangan ni, selalunya kalau tidak ada kelas mengaji hari Sabtu, sia akan plan dengan En. Suami bawak anak-anak pergi ke taman. Setakat ni, taman yang kami selalu bawak Aimee adalah Taman Tasik Titiwangsa. Mula-mula hari tu bawak dia berbasikal. Masa ni setakat bawak dia pusing-pusing dekat dengan padang jak. Masa tu dia bukan main punya syok dapat tengok kuda (kebetulan masa tu DBKL Equestraian sedang buat latihan berkawad kuda). Siap tidak mau balik hokay! Lepas-lepas tu, balik2 lah dia mintak bawak dia ke taman untuk tengok kuda…

Minggu depannya pun bawak berbasikal ke taman yang sama jugak. Masa ni bawak dia pusing-pusing tasik. Sambil-sambil tu singgahlah taman permainan main jongkat jongket. Masa ni, tiadalah pulak kuda untuk ditengok… Pusing-pusing taman tasik jaklah… Sambil tengok budak sekolah buat merentas desa… Syoklah minah Aimee tu tengok abang-abang dengan kakak-kakak berlari… Terjerit-jeritlah minah tu kesukaan...

Cukup penat, bawak diorang balik, singgah rumah MIL sia pulak… Lepak-lepak makan, tidur-tidur, petang balik rumah…

Minggu lepas pun kami bawak diorang ke taman yang sama (bunyi sangat memboringkan kan?) Kali ni saja jak pulak bawak diorang berkelah.. Hehhehehe… Sebelum berkelah tu, sia buatkan Aimee homemade colour (yang ni nanti sia share ya). Jadinya, sukalah minah tu dapat main colour-colour masa berkelah tu. Sia bagi dia kertas lukisan dan biar dia main dengan berus dan warna homemade tu. Dan si mama dan ayah pun tidak perlulah risau dia termakan atau kotor di sana sini, sebab colour tu boleh dimakan dan dibasuh.. Hehhehehe…

Jadi, kamurang layan jaklah gambar kami berkelah di LONDON hari tu ya!



Masa ni si Akeel masih tidur dalam stroller


Hah! Budak bam bam sudah bangun! Bukan main happy dapat kacau barang kak longnya yang garang!


Ni hasil tangan si minah Aimee


yang ini.. hmmm... hasil tangan mamanya yang bapak sangat-sangat kreatif! hahahahhaha


Dan yang ini pulak..... ayah budak 2 orang tu yang di mana-mana pun boleh tidur! (orang dalam gambar ni tidak tahu pun yang sia ambil gambar ni.. hahahahhaha)


8 orang pot pet on "Berkelah di LONDON"

::EIDA:: on April 18, 2012 at 2:00 PM said...

Bestnya LONDON tu! heeee~

east_casablanca on April 18, 2012 at 3:37 PM said...

LONDON lah weeeeeeeiiiii

MuzamiL on April 18, 2012 at 4:12 PM said...

hampasss.... curi ambil gambar den....

mama glam on April 18, 2012 at 5:11 PM said...

dayah: kan? kan? nampak sungguh menyamankan kan? ;P

mama glam on April 18, 2012 at 5:11 PM said...

shuk: hahahahhaha... tp, opkos x kalah ko punyer london kannnn??????????

mama glam on April 18, 2012 at 5:12 PM said...

abg: alamak!

InaAchik on April 19, 2012 at 9:30 AM said...

kak, nak piknik kat london jugak! kat celah mana 'london' ni? hari tu gi piknik sana x jmp pun port london akak ni...

mama glam on April 20, 2012 at 7:24 AM said...

Ina: akak pegi dekat dgn area pdg bola sepak tu.. Kalau ina perasan gambar yg kt atas sekali tu.. kan ada tulis perkataan "anda di sini" tu kan? Akan park kat situ. Pastu, seberang jalan, then, pi kat area yg ada kotak kuning tepi padang tu.. Akak lepak kat area sebelah kiri kotak kuning tu. Kat situ, tanahnya tinggi sikit. Akak lepak kat situ lah. Dpd situ, boleh nampak padang bola tu...

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery