Wednesday, December 28, 2011

Nampak sudah PE nuuuunnnn di sanaaaaa....



Semakin lama semakin rasa blog ni macam hidup segan mati tak mau… Huhuhuhu.. Banyak sebenarnya yang mau diceritakan. Tapi, apa boleh buat. Pindah office baru ni serius banyak masa diperlukan untuk belajar. Jadi, masa untuk tulis blog atau bloghopping memang sangat-sangat terhad. Bak kata bos sia “Letak sini, hari ni letak, besok mesti dah pandai berlari!” Uwaaaaa! Ngeri beb bila dengar. Pulak tu, dapat tau bos kecik sia pulak jenis yang bukan senang percaya dengan orang. Jadi, mahu tidak mahu memang kena berusaha sehabis baik untuk cepat-cepat belajar dan buktikan diri tu memang boleh buat kerja.

Nasib baik jugak di office baru ni ada 2 orang kawan sama-sama di UTM dulu, si Ujick dengan si Ana. Kalau tidak, mahulah sia tergapai-gapai macam apa. Dan terima kasih jugak kepada En. Suami yang banyak tolong fahamkan pasal ilmu-ilmu teknikal struktur ni, walaupun kadang-kadang mencabar kesabaran dia sebab isterinya tanya soalan-soalan bodoh. Huhuhuhu….

Di office ni pulak, engineer paling senior di sini hampir berpindah… Dia tu sifu beb! Dan dengar-dengarnya, kerja yang ditinggalkan pun banyak… Uwaaaaaa! Sudah tiadalah masa untuk beronggeng-ronggeng. Sudah tiadalah masa untuk karok, bloghopping, shopping, fb, tengok-tengok kupon… Uwaaaaa lagi!!!!!!!!!!!

Tapi, mengeluh pun tidak bagus. Bukankah ini yang sia idam-idamkan selama ini. Barulah bangga mengaku diri tu engineer… huhuhuhuhu….

Ya! Sia bersyukur ya Allah! Akhirnya, sia kembali ke jalan yang benar. Cuma, masa yang akan menentukan samada sia ni seorang yang cepat belajar dan come out jadik seorang engineer yang bagus atau sebaliknya… Mudah-mudahan semuanya dipermudahkan, dapatlah sia bercita-cita untuk apply PE…. Ir. Amisah…. Perghhhhh! Perasan habis! Huhuhuhuhu….

8 orang pot pet on "Nampak sudah PE nuuuunnnn di sanaaaaa...."

::EIDA:: on December 28, 2011 at 2:25 PM said...

Ir.Amisah, nnti jgn lupakan saya ye..

JR.Ida..

Jr = Junior.. hahahhaa!!

aisha on December 28, 2011 at 2:39 PM said...

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.
Lexus GX470 AC Compressor

ninieZUERYANNIE on December 28, 2011 at 3:05 PM said...

baby, (wahhh, dgr title Ir tuh terus panggil baby.. wakakakaka)..

u jgn pindah2 dulu.. tggu sampai i dah follow ke sana, i nak menuntut ilmu plak.. nnt sama2 kite ber-Ir sama2.. ~~~~~> mode: berangan!!

putrainternet on December 28, 2011 at 4:40 PM said...

emmmm.... naisss.... "Ir" in the making nie hanya usha dari jauh jak... lambat kalu dpt itu "Ir" i kasi potong... Ir.Amisah... Ir.Hafis is watching you...=p

mama glam on December 29, 2011 at 9:05 AM said...

dayah: ye ye! i pasti xkn lupa sama u. kalau i lupa, kasi tepuk sama i punya bahu ya (perghhh! angan2 tinggiii)

aisha: welcome to my blog. tq so much for your compliment. appreciate it so much! knowing that i have reader like you made me feel so excited to keep updating my blog. will try my best to find time to update it as often as i can. happy reading ya!

mama glam on December 29, 2011 at 9:09 AM said...

ninie: alolololo.. baby, baby, baby plssss... (nyanyi ala2 justin bieber.. huhuhuhu)... meh lah meh la.. boleh sama2 apply PE (berangan lagik!)

hafis: omg! feel so afraid! have to work hard so that Ir in the making wont potong me!

JieJ on January 3, 2012 at 4:03 PM said...

Hai mama glam..

U know what, apa yang First thing ter'across' in my mind bila baca post u ni..'Is she sabahan?'..hehe..

Thanks to word 'sia'..hehe..me also sabahan..sandakan mari..

BTW, nice blog..keep in touch ya mama glam..harap2 diizinkan saya berada di sini..

mama glam on January 4, 2012 at 8:01 AM said...

JieJ: Hi! Salam perkenalan! Siapa2 pun dialu-alukan jak singgah sini... Sia ndak kisah jugak tu... Lagi buat excited mau tulis blog sebab tahu ada pembaca.. hehehhe...

Sabah jugak? Samalah! Sia dari Tawau, bandar kecik jak bah banding dengan Sandakan tu.. huhuhuhu...

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery