Wednesday, March 13, 2013

Mineral foundation: Mary kay atau ronasutra?


Lama dulu (adalah dalam 6 bulan lepas mengkali), sia ada terdengar iklan dalam radio pasal ronasutra mineral foundation ni.

Eh, sebelum tu, pada yang tidak tahu, sia ni antara pengguna tegar mineral foundation. Semenjak produk ni dikenalkan oleh k ma di ofis lama sia dulu, sia terus stop menggunakan compact powder. Sebab, mineral foundation ni kan sudah sedia menjalankan tugas sebagai compact powder dan foundation... Kan mudah? Jimat masa bersiap di waktu pagi ;) duit pun jimat sebab dengan 1 harga, dapat produk 2 fungsi. Kan berbaloi2 namanya tu! Sia ni kalau harapkan suruh pakai compact dan suruh pulak tempek foundation, memang malas aihhhh... jadi, mineral foundation ni memang sesuai la untuk orang2 macam sia ni. Lagipun, mineral foundation ni memang terasa ringan, tidak terasa tebal macam kalau pakai compact + foundation. Tahan lama pulak tu! Senang cerita, memang best lah! Sebab tu, semenjak tu sia terus menjadi pengguna tegar!

Selama ni, sia cuma pernah guna 2 jenama jak. pertama kali sudah tentulah jenama yang k ma kenalkan tu kan, MARY KAY. lepas tu, REVLON (antara jenama kosmetik kegemaran sia jugak ni!) ada keluarkan. sia pun cubalah. ok jugak, cuma packaging nya tidak berapa sesuwai. jadi, masa guna tu, sia gunakan bekas mary kay lah jawabnya. Tapi, malangnya, sia sempat beli sekali tu jak. lepas tu diorang stop kan production. Kununnya sebab tidak mendapat sambutan... cehhhhh!!!!! Tinggallah hanya mary kay tempat untuk sia dapatkan mineral foundation ni...

Hujung tahun lepas, sia pindah opis. Jadi, ada sedikit jauh lah daripada pengedar tetap sia si k ma penghulu gombak tu kannn... Jumpa pun memang jarang yang amat... Berjimat2 la guna mineral foundation tu kannn supaya lambat habis kunun...

Jadi, kita sambung cerita pasal ronasutra balik.. Hehhehehe...

Bila dengar iklan pasal ronasutra ni, sia pun tergerak hatilah untuk mencuba. Sia pun pigilah ke plaza shah alam... Jauh kau dapatkan bekalan!






Jadinya, sekarang ni, hampir sebulan la sia menggunakannya.

Komen sia, jauh sekali kalau mau dibandingkan dengan mary kay! Terlalu halus a.k.a berdebu sampai tiap2 kali pakai, pasti banyak berlaku pembaziran sebab ianya terlalu ringan. Rasanya, 1 bekas tu mungkin akan bertahan sekejap jak tu.

jadinya, memang mary kay sajalah bertakhta di hati ini buat masa ini jawabnya...







Susah untuk dapatkan stok pun, susahlah... Janji puas hati, ye dop? ;)

P/s:
1. Banyak lagi jenama lain yang pun ada jual mineral foundation ni. Tapi, harganya, pada sia, mahal..... Jadi, review ni kira perbandingan epal dengan epal la ya...
2. Sia kurang suka dengan mineral foundation brush mary kay sebab brush nya agak kasar. So, sia masih dalam pencarian brush yang lebih lembut dan bersesuaian. Kabuki brush ronasutra plak lebih ok. Lembut...
2. Review ini adalah pendapat peribadi penulis. Tiada kena mengena dengan hasutan atau rasuah daripada pengedar atau yang sewaktu dengannya. Jadi, jangan butt hurt sangat ya.



- Posted using BlogPress from my iPhone

2 orang pot pet on "Mineral foundation: Mary kay atau ronasutra?"

JieJ on March 14, 2013 at 9:45 AM said...

Hehhe...baru bercadang mau survey ronasutra tu..ndak pernah lagi pakai mineral foundation.

mama glam on April 12, 2013 at 11:26 PM said...

Cubalah jiej... Mmg best!

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery