Tuesday, March 12, 2013

Dulunya ndak sukak, sekarang jadi sukak pulak


Kamurang pernah ndak berlaku dalam hidup kamurang macam tajuk post sia kali ni? Dulu mak aih, ndak sukaknya lah.. Sekarang, obses kau!

Ni bukan cerita cinta2 dulunya musuh sekarang couple or skrg jadi suami ya... Ni cerita pasal, dulu ndak sukak makan, sekarang sukak makan, dulu ndak sukak minum, sekarang jadi sukak... Contohnya lahhh...

Macam sia, sia ingat dulu2, sia punyalah ndak sukak minum air sarsi... Ala... air gas sarsi tu... Dulu, punyalah marah kalau mamak beli air tu... ndak minat kannn... kalau yang jenis bancuh tu, lagilah! eeee, memang ndak layan lahhh... Tapi sekarang... Minat tu! Sarsi @ rootbeer float, perghhhh! Terangkat kau! Tapi, sebab air gas kan, ndaklah selalu minum. Kadang2 jak.. Tapi, di rumah sia, kordial sarsi sekarang jadi wajib! Bila teringat ketidaksukaan yg dulu, sendiri senyum2 sambil hirup air kordial sarsi... Ah! Nyamannnnnn!

Banyak lagi sebenarnya benda yang dulu adalah ketidaksukaan, tapi sekarang jadi kesukaan... Antara yang sia ingat, tempoyak.

Dulu macam, euwww! Sekarang, kau cakap jak apa2 yang ditempoyak kan, sambal tempoyak, gulai tempoyak... Memang layan habis lah! Sedap tuuuuu!!!! Cuma, jangan suruh sia masak tempoyak, memang FAILED! Hahahahaha...

pasal warna ketidaksukaan pun ada jugak... dulu cukup ndak sukak warna hijau striking tu. hijau menyala2 tu... tapi sekarang, nah! Kereta yang sia pakai, warna tu tuh! hahahahahahha... Sungguh tidak ku sangka! Cun jugak apa warna tu... Kui kui kui.. Tapi, jangan suruh pakai baju warna tu sudah! Huhuhuhu...

Cakap2 pasal TERSUKA, masih ada lagi jugak ketidaksukaan yang masih kekal jadi ketidaksukaan... Macam makan part drumstick atau thigh ayam, ikan keli, driving...

Macam makan tu, sebab seisi rumah suka, terpaksalah beralah kannn.. Cubalah adapt walaupun agak payah... Demi cinta. Kulayankan saja.... Wah ayat! Mau gempak jak kan... Hahahahhaha...

Cakap pasal cinta, dulu2 kan kamurang, sia selalu cakap dengan kawan2 sia, "aku kalau mau cari bf, aku sukak yg tinggi, yg ndak merokok, yang itu, yang ini..."

Sekarang? Hmmmm, ni kenak betul2 pikir baru tulis ni...

Sia dapat sebaliknya! Wakakakakaka! Yo oo mau bf macam tu macam ni kannn...

Iyalah, kan sia cakap sebagai bf jak, bukan untuk jadikan suami... So, hampir 6 tahun, en suami yg sia pilih adalah yang terbaik untuk sia dan anak2! U r the best abang! I love u so strong lah! Muahhhh x 1000 kali (ayat bodek musti mau power wokey!)



inilah cinta hati kami! ;)


- Posted using BlogPress from my iPhone

2 orang pot pet on "Dulunya ndak sukak, sekarang jadi sukak pulak"

JieJ on March 12, 2013 at 2:44 PM said...

amboi..posting via iPhone gitu..hehhe..nah welcome back dulu geng. lama menunggu crita baru ni..hehehe...

mama glam on March 14, 2013 at 8:09 AM said...

Jiej: hehehhe.. senang bah kannn.. mau tunggu sentiasa mengadap komputer utk tulis blog, memang ndak sempat.. huhuhuhu.. bz yg amat lah kununnn. hahahahha.. ini semua poyo! hahahahaha

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery