Monday, March 19, 2012

Selamat Ulangtahun Yang Ke-5 Abang!


Jumaat lepas merupakan ulangtahun perkahwinan kelima sia dengan En. Suami. Wow! Yang kelima???? Biar betul???? Macam tidak percaya pulak rasanya. Rasa macam baru kemarin jak kami kahwin.. Errrrr… Tapi, kalau dipikir2 balik, betul jugak tu.. Aimee pun tahun ni mau masuk 3 tahun sudah… Huhuhuhuhu.. Perasannyaaaaa….

Jadinya, Jumaat lepas, sia dengan En. Suami pakat2 cuti sebab macam tahun lepas, kami buat movie marathon. Tapi, yang bezanya kali ini, movie marathon kami tidak se smooth tahun lepas. Sebabnya, sia terpaksa lari-lari keluar masuk pejabat sebab ada kerja yang perlu disiapkan (thank God pejabat baru sia ni di Midvalley!).

Kesian En. Suami. Pagi lepas hantar anak-anak, dia hantar sia masuk pejabat. Sambil tunggu movie jam 11, sia buat kerja, dia pulak tidur dalam kereta. Jam 11 pagi tengok movie, lepas habis, terus shoot masuk pejabat balik. En. Suami pulak pigi solat Jumaat. Jam 3 petang tengok movie lagi, sampai jam 5.30 petang. Singgah solat Asar, jam 6 petang sambung movie lagi. Jam 7.45 petang habis, masuk pejabat balik tengok apa yang patut, jam 8.30 malam terus balik ambil anak-anak balik rumah. Phew! Hari yang sangat memenatkan jugaklah buat kami berdua.

Tapi, kami enjoy masa berdua dating tengok wayang. Setahun sekali jak ni dapat peluang macam ni tau! Kalau anak-anak sudah pandai tengok wayang, lain kali kami mau bawak diorang sekali. Setakat ni, belum lagi. Jadi, plan tu mungkin untuk 4-5 tahun yang akan datanglah barangkali.. Hehhehhe…

Sepanjang seharian tu, kami tengok cerita Cinta Kura-kura, John Carter dan Mr. & Mrs Gambler.

Review? Nanti sia buat 1 entry khas untuk review ketiga-tiga filem ni ya!

Jadi, walaupun, kami berdua sangat penat ke hulu ke hilir terkejar-kejar untuk ber dating, kami sangat-sangat enjoy!

Kepada En. Suami:

Terima kasih abang sebab faham dengan situasi isteri abang yang terpaksa dating sambil bekerja. Hargai sangat-sangat! Dan terima kasih sebab setia dan banyak bersabar sepanjang 5 tahun perkahwinan kita ni. Dan ketahuilah abang, walaupun isteri abang ni selalu mengomel-ngomel cakap abang tidak sensitif dsb, tapi, kata-kata abang yang cakap isteri abang adalah segala-galanya dalam hidup abang sangat-sangat membuatkannya terharu.. So touching you knowwww….. sob sob sob…. I love you much abang! And I pray for the lasting of our marriage forever. Aminnnn......


Alhamdulillah... Allah beri kita peluang menjadi ibubapa dengan amanahkan kita menjaga dan mendidik 2 orang anak kita yang comel ini! I'm proud to be a mother to your daughter & son! Love you! Muahhh!


6 orang pot pet on "Selamat Ulangtahun Yang Ke-5 Abang!"

JieJ on March 19, 2012 at 4:39 PM said...

HAppy Anniversary mama Glam...semoga berbahagian hingga ke akhir hayat. Amin

MuzamiL on March 20, 2012 at 8:08 AM said...

i luv u to mama glamer.... semoga Allah merahmati hidup kita sekeluarga....

Sue Elin on March 21, 2012 at 12:11 PM said...

happy belated anniversary mama glam..the 1st 5yrs of 'getting-to-know-each-other' is over..now is the next 5 years of 'u-already-know-and-now-is-how-much-ur-willing- to-adapt-to-it'..Im on my 8 and as a 3 yr veteran-it gets easier coz now dah tk kuasa nk gaduh lama2..hahaa! Good luck on ur next 5 and counting babe..always see the good side of ur spouse coz there ain't nobody perfect!:D xo

mama glam on March 27, 2012 at 5:52 PM said...

Jiej: Aminnn.. tq Jiej!

mama glam on March 27, 2012 at 5:52 PM said...

Abang: Aminnnnn....

mama glam on March 27, 2012 at 5:53 PM said...

Kak Elin: tq! u r so true! agree 200%

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery