Wednesday, October 12, 2011

Akeel bin Muzamil Azwal


Errrr.... Entry terakhir sebulan yang lepas? Mmmmm... Ndak tau mau bagi alasan apa lagi... Eh! ada! ada! Internet di rumah macam rumah sia ni memang slow wooooo!!! En. Suami puaslah pujuk suruh pasang unifi.. Tapi, Mak aih! punyalah mahai! RM149 sebulan... Kamurang taulah si mamaglam yang kedeks ni.. Memang idaklah.. Sangguplah tunggu internet yang terkedek2 tu... Lagipun, lepas habis pantang ni bukannya akan selalu lepak di rumah pun... Jadi, kesimpulannya, ndak berbaloi! (itu kata2 seorang yang kedeks ya!)

BUkan itu jak, monitor komputer pun buat hal.. Ndak boleh pasang lama2... Ditambah pulak dengan tanggungjawab melayan karenah anak2 yang sudah 2 orang tu..... Paham2 lah kan...

Pada yang sudah tau, sia sudah selamat melahirkan bayi lelaki pada 24 Ogos yang lepas. Bayi yang seberat 3.86kg itu telah dilahirkan secara normal. Dan kali ini si mama telah merasai contraction yang orang dok cakap2 tu... Mak Aih! Mak sanggup lagi induce, terus terang! BUkan apa, kalau induce tu sakitnya lebih tapi sekejap, 2 jam sakit, setel! Yang contraction ni, daripada jam 2 pagi, jam 11.24 pagi baru melahirkan.... Phewww! menahan sakit contraction tu, perghhh! Macam tobat mau bersalin lagi pun ada (buat masa inilahhh.. hehehhe)... Dan yang paling terror, bersalin tanpa mengambil sebarang ubat penahan sakit tuuu... Sia sendiri pun macam kurang percaya... Tapi, memang seksa! Nantilah kalau ada masa, sia story mory pengalaman bersalin yang kedua ni k...

Yang kedua ni pun lewat jugak daripada tarikh jangkaan.. Tapi, awal sikit daripada kak long nya, 9 hari.. hehehhe, awal 2 hari jak pun... dan hasilnya.....


Mungkin ada yang tertanya2 bagaimana reaksi si kak long bila dapat adik ni... Setakat ni, alhamdulillah, Aimee sangat sayangkan adiknya... Memang ada ciri2 k long yang baiklah... Sejuk hati sia tengok. Cuma kadang2 dia tantrum tu, biasalah kan... Dia belum biasa dengan keadaan mamanya sibuk melayan adiknya. Kesian jugak sia tengok... Tapi, mau buat macam mana kan? Nasib baik si ayah tau main peranan layan si k long... Sob sob sob....





Dan bila sudah berempat ni, memang tiadalah istilah tidur selesa di malam hari kan? Makanya, bersusunlah 4 orang anak-beranak di atas katil yang satu... Si ayah yang paling seksa... Mau pusingkan badan pun susah.. Al maklumlah, ruang yang diperuntukkan kecil, orangnya... (sendiri sambung ayat tersebut.. hahahhaha.. sayang en. Suami!).. Tapi, ya! kami bahagia saja dong! Asalkan anak2 selesa...


Dan kalau ada yang teringin melihat gambar terkini si mamglam... hahhahahahhaha...

Nah!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Apa macam? Ada menten glam? Hahahhaha harun salim bachik!

Ok, ok cukup melalut di petang hari.. Last but not least, enjoice gambar Akeel bin Muzamil Azwal yang terkini masa majlis akikahnya pada 8 Oktober yang lepas.... Daaaaa....

3 orang pot pet on "Akeel bin Muzamil Azwal"

::EIDA:: on October 12, 2011 at 5:19 PM said...

Comei Akeel!

InaAchik on October 19, 2011 at 9:05 AM said...

Budak Akkel yg matang sblom usia! hehee...

mama glam on November 23, 2011 at 7:47 AM said...

dayah: tq auntee!

ina: hahahha.. sume org ckp mcm tu ina... budak besorrr la katakan... skng baru nk masuk 3 bulan dah ghupe budak 6 bulan.. sib baik leher tu gelong lagi, kalau x, mesti org ingat dah besor bebenor...

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery