Monday, October 12, 2009

Pull/Push


Sia memang ndak paham kenapa orang masih menolak pintu itu sedangkan di pintu itu jelas terpampang tanda ini

ist2_7399948-classic-wood-framed-doors-with-golden-handle-and-pull-sign

Kenapakah???

Adakah sebab:
1. Memang ndak perasan tanda itu? atau
2. Perasan tapi Ndak tahu membaca tanda itu? atau
3. Tahu membaca tapi Ndak paham maksud tanda itu? atau
4. Paham maksud tapi Memang ndak kisah pun dengan tanda itu? atau
5. Ah! Malas ah aku mau tarik pintu ni, tolak kan lagi senang…

Tepuk dada, Tanyalah …… Eh! Lu pikirlah sendiri lu pernah buat ka ndak…

Apalah salahnya ikut arahan pada pintu tu? ndaklah rosak lantai pejabat orang tu. Haish!

3 orang pot pet on "Pull/Push"

Fanor on October 16, 2009 at 6:07 AM said...

1st time aku g kedai indonesia kat sini.. dia tulis "SILA DORONG".. masa masuk aku ikut orang.. masa nak kuar.. aku confuse jap.. "kak, ni tolak ke tarik?".. hehhe.. well at least aku tanya jugak kan kan kan...

Nek Na on October 18, 2009 at 12:33 AM said...

mak ana selalu buat camtu...selalunya sbb dah ada org tolak dulu dan mak ana mencelah-celah je hehehe. some other time pulak memang tolak pintu lagi senang dari tarik...
bayangkan...kita tgh jalan n u dont have to stop to push the door but you need to stop if u want to pull the door. So, kalau nak wat kedai, make sure the door is to be pushed to enter and pushed to go out hehehe :D

amisah said...

fanor: at least....

mak ana: haish! diorang x buat pintu yang dua2 tolak mesti ada sebab.. sebab mahai sikit ker.. sebab keselamatan ker.... fire safety for example... kalau sye buat kedai or bukak off, then sye buat pintu tolak & tarik, sye ban mak ana dpd dtg... sebab nanti pintu & lantai sye rosak... hahhahaha....

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery