Tuesday, August 4, 2009

Aimee bt Muzamil Azwal


Lama sia ndak update since last entry kan? Mungkin ramai yang sudah tahu yang sia telah selamat melahirkan seorang baby girl pada 27.07.2009 yang lalu, alhamdulillah. Mama dan ayah sabar menanti walaupun baby lewat 11 hari daripada expected due date. Baby terlalu selesa ikut mama pigi kerja mengkali (barangkali)… Hhehehhhehe…

Maknanya, hari ini genaplah usia puteri kami itu 7 hari… Baby girl yang seberat 3.54kg itu telah kami namakan Aimee bt. Muzamil Azwal, yang bermaksud keberkatan.. Mudah-mudahan hidupnya sentiasa diberkati oleh-Nya…. Aminnn…..

Alhamdulillah, baby dilahirkan secara normal walaupun mama terpaksa di ‘induce’ sebanyak 3 kali. Mama bersyukur sangat-sangat. Baby dilahirkan di Hospital Ampang selepas mama berkampung di hospital selama 3 hari. Semua orang berdebar-debar menanti bilalah hari baby mau keluar tengok dunia luar pulak….

[caption id="attachment_2119" align="aligncenter" width="300" caption="gambar terakhir mama yang sabar menanti kelahiran baby "]gambar terakhir mama yang sabar menanti kelahiran baby [/caption]

Mama dengan ikhlas hatinya, memuji sikap semua staf di Hospital Ampang ni. Daripada doctor, ke nurse, ke guard, ke tukang cuci… semua baik-baik belaka. Series! Semuanya sabar melayan karenah kami ibu-ibu mengandung yang menantikan kelahiran baby masing-masing. Sentiasa memberi kerjasama pada semua bakal ibu dan ayah. Semoga Allah membalas budi baik mereka kerana bekerja dengan seikhlas hati dan sehabis baik. Semoga Allah sentiasa memberkati kehidupan mereka semua…. Aminnnn….

Ok, habis cerita pasal kelahiran. Setelah seminggu, inilah gambar-gambar terkini puteri sulung kesayangan mama, ayah, pakcik makcik, atuk nenek dan moyang-moyangnya…

[caption id="attachment_2120" align="aligncenter" width="400" caption="Gambar sehari"]Gambar sehari[/caption]

Image233

Image241

[caption id="attachment_2123" align="aligncenter" width="300" caption="Baby ndak bersalah mama!"]Baby ndak bersalah mama![/caption]

[caption id="attachment_2124" align="aligncenter" width="300" caption="Bukan main lesak kan baby Aimee ni titon"]Bukan main lesak kan baby Aimee ni titon[/caption]

Image247

Image252

Dan tidak dilupakan "the most precious photo" berbanding yang lain.... baby Aimee ni memang susah sikit mau senyum. Sabar ayah menunggu untuk ambil gambar ni. Akhirnya!

lily

14 orang pot pet on "Aimee bt Muzamil Azwal"

nozie on August 4, 2009 at 11:17 PM said...

yay!!

bby dh kuar..

x sabar la pulak nk tnggu bby sy kuar..

congrate for you..ade rope mak dia =D

mast said...

mak aih.. rupa mel laaaa... geram haku ni.. siap nanti aku balik gomol2 baby ko weng..

welcome to the world Aimee

doNGan on August 5, 2009 at 12:38 AM said...

congrats!!!
haku geghammmm!! huhu..chubbyyyyy!!!

amisah said...

tq korang! :D

meL said...

comel nya mama masa pakai baju hospital....

madeh said...

alalala~~~tomeynye baby aimee....congrats ye k.aweng!!!=)

Eikyn said...

Aimee?? Mmg confirm xde huruf 'R' n mmg confirm ayah Aimee xde masalah nak panggil his princess kan..huhu..Sorry ayah muzamil!

Kak amisa, aini kate..name baby sama mcm name dia..Aimee= Aini..ktorang yekan je 'auntie kecik' ni..huhu..

Ok..selamat berehat n selamat bersukaria tanpa 'dexter' disisi... KAMI DI OPIS YG MENDERITA! ARGH!!! 'DEXTER..GO AWAY!! :) :P

Nisa said...

ala comelnya!!! tahniah weng!

apsal la anak sedara aku ni tak dibedung mamanya? hehehhh..

amisah said...

madeh: TQ! :D

Eikyn: huhuhuhu.. memang purposely... cakap kat aini "iyolah auntie aini kecik" kang nangis, susah pulak nak pujuk budak kecik tuh.. huh! good luck to both of you dear with dexter! Especially Izzy.. huhuuuhu...

Nisa: TQ nisa! bedung? baru 2 3 hari ni berbedung auntie nisa.. sebabbbbbbb.... mama dengan nenek dia baru reti ikat bedung yg betul.. boleh?

watie on August 7, 2009 at 9:48 PM said...

Assalamualaikum Aimee,

Finally dapat jugak tgk anak aweng nih...

congrats..mesti happy jer kan......

Sue Elin said...

Tahniah Amisah!Kak Elin tak tgk lg baby Aimee..bila ninie pegi..kak elin ke Lumut..insyaallah ada masa,kak elin datang k..alhamdullillah amisah ngan Baby Aimee sihat..Jaga diri dan jangan sedih2 masa berpantang ni k!:)

amisah said...

kak watie: tq kak watie.. memang happy sangat2!

kak elin: tq kak elin... xpe kak elin... banyak masa lagi ble tgk baby aimee.. lagipun, saya berpantang kat kl jek..

JAcq on August 27, 2009 at 11:56 AM said...

masa dia senyum rupanya seiras dengan mamanya. shayang aimee.

amisah said...

hehehehe.. anak mama.....

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery