Friday, January 3, 2014

Tahun baru, Wajah Baru ;p


Tahun 2014, macam-macam benda yang kena lalui. Yang paling excited, Aimee sudah masuk tadika yeay!!!!! Mula-mula
macam bedebar-debar, tapi nasib baik alhamdulillah, Aimee sekuat mamanya, dia ok, tidak nangis langsung. welllll, like mother like daughter, puiiii!



Si adik pun semangat mau teman si kakak pigi sekolah

Selain Aimee masuk sekolah, aku pulak pada hari yang sama baru pasang pendakap gigi atau senang kamurang faham braces la kan.



Atas ni gambar masa baru betul pasang braces

Hari ni kira baru hari kedua aku pakai braces ni, hmmmm.... aduilahhhhhh!!!!!!!



Tengok tu, gambar masih happy lagi ni sebab belum rasa sakit

Hari ni aku rasa mau bagi perkataan ni untuk diri sendiri, PADAN MUKA! huwaaaaa!!!!!!

Baru hari kedua pakai, sudah rasa seksa, huwaaaaa!!!!!

Sebenarnya kan kamurang, aku sebelum pakai ni, adalah jugak aku survey pasal braces ni. Tapi, aku survey pasal klinik yang boleh pasang braces jak pun, langsung ndak survey pasal pengalaman-pengalaman orang yang pakai braces ni.

Jadinya kan kamurang, aku memang langsung ndak expect yang aku kena lalui sakit masa pakai braces. Hari ni baru terbukak hati google pasal pengalaman orang pakai braces. Huwaaaa!!!! Ngerinya fikir pasal kesakitan-kesakitan yang bakal dilalui lepas-lepas ni. aduilahhhhhh!!!!!

Kemarin lepas pasang braces, en suami belanja makan nasi arab kambing kegemaran kami sekeluarga. Itulah, makanan terakhir yang aku rasa nikmatnya dimakan! Sebab kan, lepas tu, aku minum susu dengan nestum jak tauuuuu...

tengahari tadi, cubalah kunun mau selamba pigi makan kuetiaw goreng. Alangkah malangnya, tiada nikmat, huwaaaa! ndak sampai setengah pinggan pun aku makan, ndak sanggup sebab gigi rasa ndak selesa sangat-sangat. Tiap kali kunyah rasa gigi macam mau tercabut jak. pulak tu, tiap kali taugeh sangkut di braces, aku cubalah kunun guna lidah untuk keluarkan, masa tu la pulak rasa mulut macam ulcer sebab terkenak bijik-bijik bracket tu. hoi, memang ndak sanggup lah mau mengasi habis kuetiaw tu. Ampun! balik opis, minum nestum la jawabnya! kenyang sikit.

Balik rumah tadi pulak, laparnya ya ampun. Aku masaklah maggi kunun sebab lembut kan... Perkara yang sama jugak macam makan kuetiaw. sakit oi gigi mak ni! Ndak sanggup! Ndak sanggup! Ndak habis jugak. Malas mau mencuba makanan lain, senang kerja, aku opt minum susu jak lah... hmmmmm.... Sekarang baru aku paham kenapa semua orang asyik cakap pakai braces akan jadi kurus. Sumpah sebelum ni aku ndak da idea inilah sebabnya. Apa pun ndak boleh makan. hmmmmmm....


- Posted using BlogPress from my iPhone

4 orang pot pet on "Tahun baru, Wajah Baru ;p"

Anonymous said...

ko pun blogger ek...

nazmizaim

mama glam on January 5, 2014 at 11:02 AM said...

ha ah... cuma skrg kurang aktif. buat2 bz la kununnnnnn....

Hayani Nor on June 3, 2014 at 4:17 PM said...

Assalamualaikum & salam perkenalan. Jemput singgah di blog http://www.kedaivitamin2u.blogspot.com. Di sini ada info supplement keluaran Shaklee

Dewi Aja on May 23, 2016 at 10:18 PM said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery