Thursday, July 14, 2011

Pusing kepala mak!


Terlalu banyak yang bermain di fikiran kebelakangan ni... Kerja, hal peribadi, hal rumahtangga, hal menyambut anak kedua, hal sambutan birthday si kenit...


Ah!!!! Macam2 lah! Kena pulak si mak buyung ni masa mengandung ni otak jenis cepat penat... Tengok fb, pening.... baca blog pening... Jgn cakap mau baca blog orang, tengok header blog sendiri pun kepala naik pusing... Aiseh! Memang kacau betul pembawakan kali ini!

Tapi kan, banyak2 blog yg tidak sempat dijengah, blog si puan mastura dgn si ina achik tu tidak boleh tidak, wajib di click di masa kepala tidak terlalu pusing.. Cuma mungkin tidak tinggalkan apa2 komen saja... Baca tetap baca! Jadinya, kepada ina achik, kalau kamu tu telah mengambil keputusan utk mem privatekan blog kamu itu, jgn lupakan ai tau!

Dlm banyak2 blog yg tidak sempat dibaca, rindu banget dengan blog si lemongrass, blog si DTS tu.... Hmmmm.... Patut sudah lama dapur tidak berapa berasap... Hehehehehee... Alasan! Blog inspirasi memasak tu....

Sekarang ni yg paling dekat utk difikirkan adalah pasal sambutan birthday si minah cilik dengan pasal visa saudara mamak yang akan menolong sia dalam kerja2 rumah dan menjaga anak2... Aduiiiiii, pusing kepala mak!

Dalam mak pusing2 kepala fikirkan itu semua, en. Suami pulak bikin sentap sekejap malam tadi.... Hah! Akibatnya, mulalah si mak buyung yg malas bercakap ni tulis sms sepanjang2 alam untuk ditujukan kepada en. Suaminya... Hey lahhhh....

Bila cakap pasal tulis sms utk luah perasaan ni, baru sia terperasan, lama sudah sia tidak ber sms sms sentap dengan en. Suami... Mau cakap langsung tidak ada arguement, itu adalah mustahil... Mahu cakap sia semakin sabar, hmmmmm, macam tidak masuk akal... Makin malas sentap2 barangkali... Almaklumlah, usia semakin matang, hal kecil2 bolayan sudah! Buang masa aih sentap2 ni...

Tapi kan, hal malam tadi pun, kalau mau diceritakan, bukan hal besar mana pun... Haih lah! Memang betul lah tu en suami ckp sia ni unpredictable... Apa boleh buat? Nasib en. Suamilah dapat isteri macam ni.... Nasib2 pun, anak mau masuk dua sudah ni..... Hahahahahaha harun salim bachik! Sentap2 pun, En. Suami tatap di hatiiiii... huhuhuhuu... biasalah tu luah perasaan sekali sekala....

Oklah kamurang, layan sedikit gambar masa birthday sia Jumaat lepas.... Dapat sebijik kek kegemaran pun cukup happy woooo!





P/s: kalau kamurang mau tahu, ber sms sepanjang2 alam tu adalah cara sia berkonfrontasi dengan en. Suami bila sia ada sesuatu yg mahu diluahkan... Hanya dengan cara itu, pergaduhan kami tidak menjadi lebih buruk... Kalau main cakap depan, mau terbang periuk belanga semua.... Hahahahahha! Lagi 1, anak ayah seorang tu pun tidak boleh tengok mama dengan ayahnya gaduh2 ni... mau dia pulak yang meleleh air mata.. alahai anak dara ayah nan seorang ni....


4 orang pot pet on "Pusing kepala mak!"

mast@work on July 14, 2011 at 11:00 AM said...

patut lama tak nampak ko update blog.. kat fb pun x nmpk..

teruk alahan ko.. kuatkan semangat ek.. tak lama dah.. nnt jumpa bb comei..

eh, ku terasa femes kejap singgah kat blog ni.. muhahahahaa

mama glam on July 14, 2011 at 11:21 AM said...

mast: tuh lah... serius otak aku adalah di tahap RAM yg sgt rendah.. klu komputer, dah hang agaknye.. huhuhu... cobaan sume tu kan?

eh! ko mmg femes pe?

InaAchik on July 14, 2011 at 11:35 AM said...

kak mast, ina join feeling femes skali! hahahahhaaa...

skrg ni mmg musim dugaan kot kak... bkn akak jerk, kite pon sama. tp xperlah... dugaan tu buat kite makin kuat... uji kematangan diri...
semoga yg terbaik utk kite2... :)

mama glam on July 15, 2011 at 9:52 AM said...

ina: kamu juga dong mmg femes sih!

itulah... Aminnnnn.... cobaaaannnnn...

Berapa hb?

Tik tok tik tok....

Page merujuk ke blog si mama glam

Web Pages referring to this page
Link to this page and get a link back!

Kawan2ku

 

Am I Glam Enough? :P Copyright 2009 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipietoon | Sponsored by Blogger Template Gallery